2016 Yılı Birim Faaliyet Raporu Yayınlandı

13 Oca 2017

2016 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU YAYINLANDI

    

     Teftiş Kurulu Başkanlığına ait 2016 yılında yapılan çalışmaların ve istatistiki bilgilerin yer aldığı 2016 Yılı Birim Faaliyet Raporu 13.01.2017 tarihinde tamamlanmış ve internet sayfamızda yayınlanmıştır. Faaliyet Raporunun tamamına ve geçmiş yıllara ait Faaliyet Raporlarına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2016 yılı Faaliyet Raporunun Sunuş bölümünde;

    

   "Kamu yönetimindeki değişim, yönetimin bir unsuru olan denetimi de etkilemektedir. Yönetimin daha iyi ve kaliteli verilmesi için gerekli olan ve vazgeçilmez unsurlardan biri şüphesiz denetimdir. Modern yönetim anlayışında denetim, yönetim için en önemli unsurdur.

   Modern yönetimlerde, sorunlar meydana geldikten sonra sorunların tespiti ve sorumluları cezalandırmaya yönelik klasik teftiş anlayışının yerini, artık sorunlar meydana gelmeden önleyici ve rehberlik edici bir denetim anlayışı yerini almıştır. Denetim; hata aramak, yanlış bulmak yerine, yönetimde ve yapılan hizmetlerde olması muhtemel sorunları ve suiistimalleri önceden tespit ederek yanlışlıkları, mevzuata aykırılıkları, suiistimalleri daha oluşmadan tespit etme ve bunların oluşmaması için gerekli tedbirleri almaya yönelik (Risk Esaslı Denetim) olarak yapıldığında, kamu idarelerine çok önemli katkılar ve faydalar sağlamaktadır.

   Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı olarak bu düşünceden hareketle yaptığımız teftiş, inceleme, ön inceleme ve soruşturmalarda hata ve yanlışlık arama yerine hataların, yanlışlıkların ve mevzuata aykırılıkların oluşmaması için sistemsel bir bakış açısıyla neler yapılması gerektiğine yoğunlaşmaya ve bu konularda öneriler geliştirmeye çalışıyoruz.

   Bütün ülkelerde gerek özel sektörde, gerekse kamuda başarısızlıkların, yolsuzlukların, suiistimallerin nedeni kötü yönetimler ve kötü yönetim sistemleridir. Yönetimi ve yönetim sistemlerini iyileştirdiğimiz, geliştirdiğimiz takdirde birçok olumsuzlukların önüne geçilecektir.

   Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde teftiş hizmetlerimizin amacı ve hedefi; teftiş faaliyetleri ile yönetim sisteminin iyileştirilmesine yönelik öneriler geliştirilmesini, var olan olumsuzlukların ortadan kaldırılmasını, kamu hizmetinin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde hizmetlerimizden yararlananlara sunulmasını sağlamaktır.

   Genel Müdürlüğümüzde modern teftiş anlayışına, standartlara ve mevzuata uygun olarak yapılmakta olan teftiş hizmetleri ile 2016 yılında birimlerimizin %33’ünün teftişleri yapılmış ve müfettişlerce yapılması gereken tüm inceleme, ön inceleme, özel denetim ve soruşturma faaliyetleri tamamlanmıştır. Aynı zamanda araştırma çalışmaları yapılmış, raporlanmış ve eğitimler de verilerek rehberlik görevlerimiz yerine getirilmiştir.

   Önümüzdeki yıllarda da teftiş hizmetlerimizle, modern denetim yöntem ve tekniklerini kullanılarak kurumumuzun gelişmesine katkı sağlanacak, tapu ve kadastro hizmetlerinin kalitesi ve vatandaş memnuniyeti teftiş hizmetleri ile daha da artırılması sağlanacaktır."

Açıklamaları yapılarak, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde Teftiş hizmetlerinin önemi vurgulanmıştır.