AFAD FARKINDALIK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

26 Eyl 2025

Kurumumuz personeline yönelik olarak, AFAD İl Müdürlüğü ve Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü iş birliğiyle “Afet Farkındalık Eğitim” programı gerçekleştirildi.

Programa; Bölge Müdürümüz Sayın Serkan COŞKUN, Bölge Müdür Yardımcısı Eyüp ÖZKAN, Şube Müdürleri Adem KESKİN ve Servet URAL, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Sayın Yunus KARAMAN, Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Sayın Ahmet KÜLEKÇİ, AFAD Eğitim Şube Müdürü Sayın Tolga MUSLU, Eğitim Uzmanı Mustafa Önder BAYTAR, Yüksek Endüstri Mühendisi Serpil KADIOĞLU ve bölge personelimiz katılım sağladı.

Eğitim programı, Bölge Müdürümüz Sayın Serkan COŞKUN’un açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında afetlere karşı hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığını vurgulayan Bölge Müdürümüz, “Afetler ne zaman ve nerede olacağını bilemediğimiz olaylardır. Bu nedenle bireysel ve kurumsal hazırlıklarımızı en üst seviyede tutmak zorundayız. Bu eğitimlerle amacımız, çalışanlarımızın afetlere karşı bilinçlenmesini sağlamak ve toplumsal dayanıklılığa katkı sunmaktır” ifadelerini kullanarak, Kurumumuzca, afet farkındalığına yönelik eğitimlerin düzenli olarak devam edeceğini ve toplumsal bilincin güçlendirilmesine katkı sağlamayı amaçlandığını ifade etmiştir.

Açılış konuşmasının ardından AFAD Eğitim Uzmanı Mustafa Önder BAYTAR tarafından afet farkındalığına yönelik sunum gerçekleştirildi. Sunumda; afet öncesi hazırlık aşamaları, acil durum çantası içeriği, doğru toplanma alanlarının belirlenmesi, afet sırasında yapılması gerekenler ve afet sonrası ilk müdahale konuları detaylı şekilde aktarıldı. Ayrıca deprem, yangın ve sel gibi senaryolar üzerinden uygulamalı örnekler verilerek katılımcıların bilinç düzeyinin artırılması hedeflendi.

Eğitim sonunda, kurum çalışanlarımız; afet öncesinde alınacak tedbirler, afet anında sergilenecek doğru davranışlar ve afet sonrasında uygulanacak toparlanma süreçleri hakkında kapsamlı bilgi edinme fırsatı buldu.