Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, Cenevre’de Türkiye’nin Şehircilik ve Konut Politikalarındaki Tecrübesini Anlattı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, Cenevre’de düzenlenen Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) Bakanlar Toplantısı’nda Türkiye’nin şehircilik vizyonunu, sürdürülebilir konut politikalarını ve “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından 11 ilde yürütülen çalışmaları uluslararası kamuoyuyla paylaştı.

Toplantıda konuşan Sayın Bakanımız, Türkiye’nin konut üretimi, afet sonrası yeniden inşa süreçleri ve sosyal konut projeleriyle dünyaya örnek olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği, özel sektörünün gücüyle, yine kamu tecrübesi ve bankacılık deneyimiyle dostlarının her zaman yanındadır. Bilhassa erişilebilir konut üretimine dair her türlü ortaklık arayışına cevap vermeye, her konuda yapıcı bir aktör olmaya hazırdır.”

Sayın Bakanımız ayrıca deprem bölgesindeki yeniden inşa çalışmalarına da değinerek;

“Deprem bölgesinde saatte 23, günde 550 konut üreterek dünyada eşi az görülecek bir hızla inşa sürecini yürütüyoruz. Hiç konutu olmayan vatandaşlarımız için 500 bin sosyal konut projemizi başlattık.” ifadelerini kullandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak, 178 yıllık kurumsal birikimimizle ülkemizin sürdürülebilir şehircilik vizyonuna; güvenilir mülkiyet sistemimiz ve dijital dönüşüm projelerimizle katkı sunmaya devam ediyoruz.