2024-2028 Stratejik Planlama Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının 2024-2028 Planlama Toplantısı, Genel Müdürlüğümüz Konferans Salonunda yapıldı.
 

Toplantının açılışında konuşan Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet POSTACI, 2019-2023 stratejik planlama süresinin son yılında olunduğunu hatırlatarak, “2024 yılından itibaren yeni bir plana geçeceğiz. Kaliteli hizmet için iyi bir plan gerekiyor. Genel Müdürlüğümüzün vizyonuyla uyumlu, stratejik planlar geliştirmemiz gerekiyor. Bu planlar, kurumlar için hayati öneme sahip. Tüm bunların deneyimli bir ekiple yapılması gerekiyor. Genel Müdürümüz bize her türlü desteği veriyor. Genel Müdür Yardımcımız Adil Hakan AYBER, zaten ekibimizin lideri. Diğer tüm yönetici arkadaşlarımız da ellerinden geleni yapıyorlar. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte bu planın başarılı olacağına gönülden inanıyorum. Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarımıza hem katılımları için, hem de değerli katkıları için teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın Kurumumuza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Berat kandilinizi de kutluyorum.” dedi.


Genel Müdür Yardımcımız Adil Hakan AYBER ise stratejik planın birçok kurumun ve ülke için vazgeçilmez olduğunu dile getirerek, ailelerin bile kısa ve orta vadeli planlar yaptığını söyledi. 


AYBER, “Kurumumuz, kurulduğundan bugüne kadar sürekli değişen teknolojilere başarılı bir şekilde uyum sağlayarak bugünlere kadar geldi. Gelinen noktada ise teknoloji geliştikçe biz de hem makinelerimizi, hem de sistemlerimizi yeniliyoruz. İnsan canından sonra en çok malını mülkünü düşünüyor. Acı verici bir deprem yaşadık. Allah herkesin yardımcısı olsun. İnsanlar canını kurtardıktan sonra tapusunu sorguluyor. Bu kısımda Kurumumuzda işlemler bilgisayar ortamında yapıldığı için evler yıkılsa bile tapular dijital arşivde güvende oluyor. Güven, kalite ile birleşiyor insanlarda yapılan işin kalitesine öylesine güveniyor ki, ‘Tapu gibi Sağlam’ diyorlar. Bu da bizim için övünç kaynağı oluyor.” ifadelerini kullandı.


Genel Müdür Yardımcımız, webtapu uygulamasının çok önceden çalışmasının yapıldığını vurgulayarak, “Bu iş vizyon işi. Pandemi webtapu işini hızlandırdı. Ama biz planlarımızı çok önceden yapmıştık. İşte bunun için plan, strateji çok önemli. Yaşanan deprem 5 milyon parseli etkiledi. Biz bilgi teknolojileri sayesinde vpn ile Mobil Tırımız ile Tapu binası olmasa bile işlem yapabildik. Bunların hepsi bir plan dahilinde oluyor. Planlanan uygulamaların başarılı bir şekilde hayata geçirilmesiyle oluşuyor.” dedi.


AYBER, “Tapu ve kadastro verilerimizin birbiri ile uyumlu olması gerekiyor. Dijital arşivimizin düzgün ve sağlıklı olması lazım. Kolaylaştıran projelere ihtiyacımız var. Desteklerinizle bunların altından kalkacağız. Hepinize katılımlarınızdan ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Berat Kandilinizi de kutluyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.  


Genel Müdür Yardımcımızın konuşmasından sonra Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Birim Sorumlusu Sinem CANBAY ile Mali Hizmetler Uzmanı İsmail KARAGÖZ  sunum yaptı.


Toplantıya; Genel Müdür Yardımcımız Adil Hakan AYBER, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet POSTACI, Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel HATİPOĞLU. Tapu Dairesi Başkanı Hasan ÇELİK, Şube Müdürleri, TK Uzmanları ve kurum personeli katıldı.