2018 ÇALIŞTAYI

02
Nisan
2018

“2017 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi ve 2018 Yılı Hedeflerinin Belirlenmesi”ne yönelik Çalıştayımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcımız Mehmet CEYLAN, Genel Müdür Vekilimiz Mehmet Zeki ADLI, üst düzey yöneticilerimiz ve bölge müdürlerimizin katılımı ile Kızılcahamam’da gerçekleşti.

Programın açılışında konuşan Bakan Yardımcımız Mehmet CEYLAN, köklü bir kurum olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini, web-tapu ve 3 boyutlu sayısallaştırma projeleri gerçekleştirildiğinde hem vatandaş memnuniyetinin artacağını hem de kurum olarak iş yükünün azalacağını ifade etti. İnsan odaklı hizmet anlayışının benimsenmesinin gerekliliğini vurgulayan Bakan Yardımcımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi emir veren değil, hizmet eden bir yapıda olmamızın gerekliliğini vurguladı. Çalışanlarımıza en iyi motivasyonun sağlanması bakımından özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda Bakanlık olarak çalışmaların devam ettiğini ve takipçisi olunacağını belirterek, Çalıştayın hayırlı olmasını diledi.

Bakan Yardımcımızın ardından konuşma yapan Genel Müdürümüz Mehmet Zeki ADLI, “Gelişmiş ülkelerin tarihine baktığımızda gelişmenin kırılma noktası, taşınmazların devlet güvencesiyle kayıt altına alınması ile başlamıştır. O güvence olmadığı takdirde sanayi ve ekonomik yatırımların gerçekleşmesi mümkün değildir” diyerek ülkemizde kayıt altına alınmamış taşınmazın kalmadığını belirtti. Teknolojiyi en iyi kullanan kurumların başında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün geldiğini vurgulayan Genel Müdürümüz, “Hedefimiz, ülkemizin neresinde olursa olsun, vatandaşımız başvurusunu yaptığı zaman, müdürlüklerimizin herhangi birinde işlemi gerçekleştirilebilecek ve Türkiye’nin tamamı tek bir tapu  müdürlüğü olarak dizayn edilecek” dedi.

Çalıştayda değerlendirme toplantıları yapılarak, projelerin gerçekleşmesi hususunda bilgi alış-verişinde bulunuldu.