İstanbul, Ankara Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlükleri Ziyareti

İKİ YIL İÇİNDE TAŞINMAZ YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİNİ TAM ANLAMIYLA HAYATA GEÇİRECEĞİZ 

Genel Müdürümüz Sn. Hakan Gedikli, “2026 yılı sonuna kadar tüm Türkiye’de Tapu ve Kadastro verileri, adres ve plan verileriyle entegre edilerek, bina stokunun tespiti ve değer haritalarının üretilmesi sağlanmış olacak” dedi.

Genel Müdürümüz Sn. Hakan Gedikli, Bölge Müdürlükleri ziyaretlerine İstanbul ve son olarak Ankara ile devam etti. Burada Bölge Müdürlüklerimiz ile bağlı tapu ve kadastro müdürlüklerinde temaslarda bulunan Genel Müdürümüz, çalışanlarımızla ve vatandaşlarla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Ülkemizde kentsel alanlarda 3 boyutlu kadastroya altlık oluşturmak amacıyla 2019 yılından beri kent modellerinin oluşturulması çalışmalarının sürdürüldüğüne vurgu yapan Genel Müdürümüz Sn. Hakan Gedikli, “Kentsel alanlarda yürütülen bu çalışmaların sürdürülebilirliğini sağlamak üzere, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesisi aşamasında 3 boyutlu bina modellerinin hazırlanması zorunluluğu 2025 yılı itibariyle ülke geneline de yaygınlaştırılmıştır” dedi.

3 boyutlu kent modellerinin sunumu ve kamusal ihtiyaçlarla kullanılabilmesi amacıyla, İstanbul’dan başlamak üzere çalışmaların yaygınlaştırılmasına karar verildiğini söyleyen Genel Müdürümüz, “bu kapsamda, yıl sonuna kadar, İstanbul sınırlarında yer alan bütün binaların adres bilgisi, imar durumu, bina yaşı gibi önemli verileri entegre edilerek, değer haritaları oluşturulacak; kamu kurumlarına ve vatandaşlarımıza bütüncül nitelikle ve 3 boyutlu sunum imkanı bulunan taşınmaz yönetim bilgi sistemi kurulacaktır” diye konuştu.

Genel Müdürümüz Sn. Hakan Gedikli, İstanbul’da değer haritalarının üretilmesi ve sunumunun da proje kapsamında gerçekleştirileceğini, kayıtlı değerlerle piyasa bazlı toplu değerleme sonuçlarının sunulması ile kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye destek olarak kamusal gelirlerin arttırılmasının hedeflendiğini belirterek sözlerine son verdi.