HATAY’DA TAPU HEYECANI

18
Ocak
2016

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Fatma Güldemet SARI, Hatay’ın Antakya ilçesi Alahan Mahallesi’nde düzenlenen ‘Tapu Dağıtım Töreni’ne katıldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekilimiz Gökhan KANAL da Sayın Bakanımıza eşlik etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Fatma Güldemet SARI törende yaptığı konuşmada, “Diyarbakır Çınar ilçesinde düzenlenen hain saldırı sonucu Hakkın rahmetine kavuşmuş olan şehidimize ve onun çok kıymetli evladına Allah’tan rahmet diliyorum. Pazartesi günü defnedilen şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ise Allah’tan sabır diliyorum. Ayrıca geçtiğimiz günlerde İstanbul Sultanahmet Meydan’ında gerçekleşen terör saldırısı da bütün dünyaya terörle mücadelemizin ne kadar elzem ve önemli olduğunu tekrar göstermiş oldu” dedi.

Türkiye'nin her şart altında büyümeye devam edeceğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fatma Güldemet SARI, "Türkiye’nin bu büyük yürüyüşünün en büyük adımlarından biri de mülkiyet konusunda yaptığımız çalışmalardır. İnşallah geride kalan mülkiyet sorunları da zaman içerisinde hızla çözüme kavuşturulacaktır. Son 13 yılda Türkiye kadastrosunun tamamlanması, Tapu-Kadastro bilgi sisteminin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi, Tapu Arşiv Bilgi Sisteminin kurulması, Tapu ve Kadastro Modernizasyonu, Harita Bilgi Bankası, Orman ve 2/B Kadastrosunun Bitirilmesi, Hizmet Takip Masası gibi projeleri hayata geçirerek ülkemizin gelişmesine katkı sağladık. Yaptığımız çalışmalarla harita-kadastro sektörünü güçlendirdik, yurtdışında faaliyet gösterebilecek hale geldik. Bugün de tarihi, kültürü ve insanlık barışına kattığı yüksek değerlerle adeta bir barış memleketi olan Hatay’da hak sahiplerine tapularını dağıtıyoruz. Bu sayede Hatay’ın tapu sorununu da çözüme ulaştırmış olduk. Ama burada kalmayacağız bundan sonra 1926 yılında yapılmış olan kadastro çalışmalarını güncelleyeceğiz, bütün Hatay’ın tapu ve kadastrosunu tek bir seferde elden geçirip inşallah siz vatandaşlarımızın daha rahat faydalanabileceği bir noktaya getireceğiz.’’ dedi.

Özellikle kırsal bölgelerde uzun zamandan beri yaşamakta olan vatandaşlarımızın tapu ve kadastro mağduriyetlerini gidermek için Hatay iline bağlı Alahan Mahallesi’nde bulunan ve 1926’da kadastro harici bırakılan alanın tespitinin yapıldığını belirten Bakanımız Sarı “Bu alanda 229 dönümlük bölümün kadastro çalışmaları tamamlandı. Toplam 153’ü özel şahsa ait olmak üzere toplam 192 adet parselde hak sahipleri belirlendi ve 90 yıllık mülkiyet sorunu çözüme kavuşturuldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekilimiz Gökhan KANAL ise 169 yıllık geçmişe sahip olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün devlet-vatandaş ilişkisinin en yoğun yaşandığı kamu kurumlardan biri olduğuna dikkati çekerek, “18400 personeli ile yıllık 7 milyon işlem hacmine ulaşmakta, yılda 20 milyon vatandaşımıza hizmet vermektedir. Bunun yanında birçok kamu kurumuna ve tüzel kişiliklere de ciddi anlamda hizmet sunmaktadır” dedi.

Sözlerini “Son 13 yıl itibariyle değerlendirildiğinde Kurumumuz, Türkiye Kadastrosunun Tamamlanması Projesi, Tapu Kadastro Bilgi Sisteminin Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi Projesi, Tapu Arşiv Bilgi Sisteminin Kurulması Projesi, tüm Türkiye genelinde 24 saat gerçek zamanlı ölçü yapmaya yani coğrafi konumu cm duyarlılığında belirlemeye imkân tanıyan Tusaga-Aktif Projesi, Tapu Ve Kadastro Modernizasyon Projesi, Harita Bilgi Bankası Projesi, Orman Ve 2/B Kadastrosunun Bitirilmesi Projesi, Hizmet Takip Masası Projesi, Sürekli Kurumsal Gelişim Projesi, Kadastro Veri Konsolidasyonu Diğer Adıyla Megsis Projesi, gibi yürüttüğü projelerle ülkemizin kısa, orta ve uzun vadede büyümesine katkı sağlayacak önemli adımlar atmıştır” diye sürdüren Genel Müdür Vekilimiz, E-Sicil, E-Arşiv, E-Haciz, E-Terkin, E-Tahsilat, Tapu Takas Uygulaması, Yetki Alanı Dışında Ve Yurt Dışında İşlemlerin karşılanması gibi uygulamalarında devam ettiğini dile getirerek “Çağrı merkezimiz olan ALO 181, tapu müdürlüklerinden işlemler için randevu alınması, Tapu ve Kadastro ile ilgili konularda bilgi alınması, kurumumuza görüş, öneri, şikayet ve taleplerin iletilmesi ile ilgili alanlarda vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat hizmet vermektedir” diye konuştu.

Avrupa Birliği Uyum Süreci ve gelişen bilgi teknolojilerinin sağladığı olanakların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü teşkilat yapısı ve hizmet sunumlarını yeniden yapılandırması zorunluluğunu ortaya çıkardığını belirten Genel Müdür Vekilimiz Gökhan KANAL, “Yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü hizmet süreçlerinin gözden geçirilmesi, hizmet kalitesinin ölçülmesi ve geliştirilmesi, bürokrasiyi ve kırtasiyeciliği artıran gereksiz süreç ve işlemlerin ayıklanması; hizmetlerin etkili, verimli ve süratli bir şekilde vatandaşların ihtiyaç ve taleplerine göre sunulmasını sağlayacak çalışmaların yapılması gerekli ve zorunludur. Sürekli kurumsal gelişim projemizde bu amaçlara hizmet eden projelerimizden birisidir. Projede yer alan süreç iyileştirme çalışmaları taşra birimlerimizin ve hizmet sunumlarımızın modernizasyonunu hedeflemektedir” diye konuştu.

Antakya Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fatma Güldemet SARI’nın yanı sıra Hatay Valisi Ercan TOPACA, Hatay Milletvekilleri Fevzi ŞANVERDİ, Mehmet ÖNTÜRK, Adem YEŞİLDAL, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarımız Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekilimiz Gökhan KANAL, Genel Müdür Yardımcımız Ömer Sinan BAYÇELEBİ, Tapu Dairesi Başkanı Adnan KAHVECİ,  Kadastro Dairesi Başkanı Güngör GÜZEL, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan KAYA, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ, Vali Yardımcısı H. Volkan KÖKSAL, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.