CUMHURBAŞKANLIĞI MİLLET KÜTÜPHANESİNE ZİYARET

Daire Başkanımız Dr. Bekir Tarık YİĞİT ve beraberindeki heyet tarafından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ziyaret edildi.

Heyete rehberlik eden Sayın Emel Erdoğan’ın, Millet Kütüphanesi Divan Salonu’nda gerçekleştirdiği ön bilgilendirme toplantısından sonra Kütüphane’nin en büyük salonu olan Cihannüma Salonu’na geçildi. 

Kütüphane’nin çalışma şekli, koleksiyonu, teknolojik uygulamaları ile sosyal olanakları hakkında bilgi verilen ziyaretlerden sonra sergi alanlarına geçildi. İlk olarak, ilk Türk alfabelerinden başlayarak Selçuklular, Osmanlılar ve Cumhuriyet Dönemi’ne ait “maarif” tarihimizin en önemli belgelerini, objelerini, materyallerini bir araya getiren “Maarif: Türk Eğitim Tarihi Sergisi” hakkında bilgi alındı. Ardından, Türk Kızılay arşivinden derlenen esir mektupları ve hatıralarından oluşan “100 Yıllık Emanet” sergisi ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Tarihe düşülen bir not” olarak ifade edilen, ülkemize kazandırılan muhteşem yatırımları yağlı boya resimlerle yansıtan Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Dev Eser Sergisi gezildi.

Kütüphane ve Sergi alanlarının gezilmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Şifahane Birimi ziyaret edildi. Ziyarette, Şifahanede gerçekleştirilen restorasyon, cilt ve fotoğraf çalışmaları uzman personel tarafından anlatıldı.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ziyaretinde Arşiv Dairesi Başkanı Dr. Bekir Tarık YİĞİT’e birim sorumluları, Tapu ve Kadastro Uzmanları ve Şube Müdürleri eşlik etti.