Marmara Ereğlisi Tapu Müdürlüğümüzde Engelli ve Yaşlı Vatandaşlarımıza Kolaylık

11 Jan 2023

Günümüz teknolojisini tam olarak kullanamayan öncelikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın, güncelleme ve sayısallaştırma projesi kapsamında bulunan köy ve ilçelerde web tapu üzerinden sunulan tapu kaydı alımı, satışı, intikali  gibi iş ve işlemlerini yapabilmeleri için Bölge Müdürlüğümüze bağlı Marmara Ereğlisi ilçesinde Tekirdağ Kadastro Müdürümüz Namık Kemal ERZURUM başkanlığında Marmara Ereğlisi Tapu Müdürümüz Serkan ÜSTÜN ve Müdürlüğümüzün uzman personelleri tarafından gerekli bilgilendirmeler, İlçemizin Yakuplu Sultanköy, Türkmenli Bahçelievler, Ceditalipasa, Mustafa Kemal Paşa, Dereağzı mahalle muhtarlarımıza uygulamalı olarak aktarılmış, sorun gelmeden sorunu çözüme kavuşturmak, yoğunluğa ve kargaşaya mahal vermemek adına Marmara Ereğlisi Kaymakamlık toplantı salonunda de  bilgilendirmeler yapılmıştır.

Bu bağlamda engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza Marmara Ereğlisi Tapu Müdürlüğümüz nezdinde yardım masası oluşturularak, web tapu başvuru broşürleri dağıtılmak üzere muhtarlarımıza verilmiştir. Muhtarlarımızın sahada yaşadıkları sorunlar dinlenerek çözümleri sağlanmıştır. 22/a güncelleme çalışmaları hakkında da gelen sorular cevaplanarak,  bilgilendirme yapılmıştır.

Bölge Müdürlüğümüz öncülüğünde yapılan bu çalışmalar hem kurumumuzun tanıtımına katkı sunarak hem de engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini sağlayarak toplum nezdinde büyük taktir topladığı görülmüştür.