3 BOYUTLU SAYISAL MODEL EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemlerinde 3 boyutlu sayısal model eğitimi, Genel Müdürlüğümüz Konferans Salonunda,  Ankara’ya bağlı ilçe belediyelerinden temsilcilerin katılımı ile yapıldı.

Genel Müdür Yardımcımız Tamer İNAN eğitimin açılış konuşmasında, Kat irtifakı/kat mülkiyeti tesisi işlemlerinde, mimari projelerin onay sürecinde düzenlenmiş yapı aplikasyon projesi ile mimari projenin Genel Müdürlüğümüz kurumsal sayfasında yayınlanan standartlarda hazırlanmış üç boyutlu sayısal yapı modeli ile ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, “Bu proje sizlerin işini kolaylaştıracak, standardı sağlayacak. Biz Genel Müdürlük olarak web tapu uygulamasında belediyelere yönelik gerekli güncelleme çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Bu kapsamda kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemlerinde mimari projelerin üç boyutlu sayısal yapı modellerinin aranmasına Ankara’nın merkez ilçelerinde başlamasını planlıyoruz. Sizlerin de yardımıyla hep beraber bu uygulamayı hayata geçireceğiz. Bu projeyi hayata geçirirken vatandaşlarımıza bir olumsuzluk yansımaması için bu eğitimi yapıyoruz. Bu vesileyle hepinize hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Genel Müdür Yardımcımızın konuşmasının ardından söz alan Harita Dairesi Başkanı İbrahim CANKURT uygulamanın belediyelere yük bindirmeyeceğini, aksine belediyelere çok faydalı olacağını dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti: “Bu uygulama ile standardı yakalayacağız. Belediyelere yönelik gerekli güncelleme işlemlerini tamamladık. Ayrıca kullanılacak olan yazılım uluslararası geçerliliği olan açık kaynak kodlu bir yazılım. Bu yazılımı kullanarak hep birlikte farklı çözümler üreterek bu işin altından kalkacağız.”

Eğitimde Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığında Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü olarak görev yapan Demet AYDOĞAN UĞURLU, Harita Yüksek Mühendisi Sevda KARA AYDINLI ve Tekniker Erdem ALPAR sunum yaptı.

Eğitime; Genel Müdür Yardımcımız Tamer İNAN, Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel HATİPOĞLU, Kadastro Dairesi Başkanı Mustafa ASLAN, Harita Dairesi Başkanı İbrahim CANKURT, Yabancı İşler Dairesi Başkanı Sadettin TUNAS, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Demet AYDOĞAN UĞURLU, Şube Müdürleri Metin SOYLU, Seda KESEN, Tapu ve Kadastro Uzmanları İsmail DURSUN, Ekrem AYYILDIZ, Harita Yüksek Mühendisi Sevda KARA AYDINLI, Tekniker Erdem ALPAR ve Ankara’ya bağlı ilçe belediyelerinden temsilciler katıldı.