BÖLGE MÜDÜRÜMÜZDEN ZİYARETLER

27 Oct 2022

25-26 Ekim tarihlerinde Bölge Müdürü V. Sn. Burak Çelebi KARAGÖZ tarafından Van Başkale Tapu Müdürlüğü ile Hakkari Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, Çukurca, Derecik, Şemdinli ve Yüksekova Tapu Müdürlüklerinde ziyaret ve incelemelerde bulunulmuştur.

      Hakkari Valisi Sn. İdris AKBIYIK makamında ziyaret edilerek Hakkari’de devam eden ilk tesis kadastrosu çalışmaları ve henüz kadastro çalışmalarına başlanılamamış olan birimlerimizin durumu hakkında görüşme yapılmıştır. Görüşmeye Hakkari Üniversitesi Rektörü Sn. Prof.Dr. Ömer PAKİŞ ile Hakkari Tapu ve Kadastro Müdürlerimiz eşlik etmiştir. Ayrıca Başkale ve Şemdinli Kaymakamları makamlarında ziyaret edilerek kendilerine kurumumuzun çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir.

       Hakkari Kadastro Müdürlüğü müdür ve çalışanlarıyla Hakkari’de devam eden kadastro çalışmalarının sorunları, ihaleli ve müdürlük imkanlarıyla yapılan çalışmalar, MEGSİS veri entegrasyonunun en kısa sürede tamamlanması ve kontrollük hizmetlerinin yürürlükteki teknik mevzuatımıza uygun şekilde yapılmasına özen gösterilmesi gibi hususlarda görüşme yapılmıştır.

     Tapu Müdürlüklerimizle TAKBİS’te bekleyen işlemler, TAKBİS veri entegrasyonunu ile belge tarama-sisteme aktarma çalışmalarının süratli bir biçimde tamamlanarak kurumsal hedeflere ulaşılması, Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeler ve müdürlük çalışanlarının sorunları hakkında görüşmeler yapılmıştır.