Konya Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Eğitiminde 50. Yıl Çalıştayı Yapıldı

Genel Müdürümüz Mehmet Zeki ADLI, Konya Teknik Üniversitesinin (KTUN) düzenlediği “KTUN Harita Mühendisliği Eğitiminde 50. Yıl Çalıştayı”nda konuştu.

Genel Müdürümüz, “Öncelikle tüm değerli katılımcıları ve öğrenci kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum. Ayrıca benim de mezun olduğum Harita Kadastro Bölümü, bugünkü adıyla Harita Mühendisliği Bölümünün Kuruluşunun 50. Yılını tebrik ediyor ve nice yıllara diyorum.” dedi.  

Genel Müdürümüz, Harita Mühendisliğinin insan toprak ilişkisi içerisinde bulunan mesleklerin ara kesitinde bulunduğuna dikkati çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu anlamda bu mesleklere rehberlik eden bir bölüm. Daha düne kadar mesleğimiz klasik yöntemlerle sürdürülürken bugün teknolojinin gelişmesiyle beraber hesaplamalar daha hızlı ve doğru yapılıyor.”

Genel Müdürümüz ADLI, Kurumumuzun tapu ve kadastronun aynı çatı altında birleştiği dünyadaki ender kurumlardan olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Bizim bu modelimiz, Dünya Bankası tarafından örnek bir model olarak diğer ülkelere öneriliyor. İşleyiş itibariyle böyle güzel bir sistemimiz var.”

İş zekasının önemine değinen Genel Müdürümüz, bu program ile bir memurun işlemine hangi saatte başladığı, işlemin hangi aşamada olduğuna kadar hepsini bu sistemle takip edebildiklerini kaydetti.

Genel Müdürümüz, pandemi başlamadan önce insanların Tapu Müdürlüklerine gelmeden başvurularını e-devlet üzerinden almalarına imkan sağlayacak webtapu sistemi üzerinde çalışmaya başladıklarını dile getirerek “Biz bu sistemi nasıl kullanabiliriz, insanları bu sistemi kullanmaları için nasıl ikna edebiliriz diye düşünürken, pandeminin başlamasıyla insanlar kendiliğinden bu sistemi kullanmaya başladılar. Şu anda vatandaşlarımız webtapu üzerinden başvurularını yapıyor ve bilgilerini sisteme giriyor. Müdürlüklerimiz de işlemde herhangi bir engel yoksa vatandaşa ne kadar harç ödeyeceğine dair mesaj yolluyor. Vatandaş harcı yatırdıktan sonra da ikinci bir mesajla sadece imza için vatandaşımızı müdürlüğe davet ediyoruz. Takasbank sistemimizle de vatandaşımız parayı taşımak zorunda kalmadan bankaya yatırarak işlemlerini kolayca hallediyor. Peki bu gelişmeler bizim için yeterli mi? İnsanların ihtiyaçları değiştikçe siz de kendinizi geliştirmek değiştirmek zorundasınız.” dedi.

Konuşmasının sonunda başarılı olmak isteyen öğrencilerin çok çalışması gerektiğine değinen Genel Müdürümüz, “Mesleğinizi seviyorsanız gelişmeleri yakından takip edeceksiniz. Bu gelişmeler çerçevesinde dünyada ne oluyor ne bitiyor haberiniz olmalı. Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki bu gelişmelere ayak uydurabilmek için özel sektör, kamu kurumları ve üniversitelerimiz ile işbirliği yapmamız gerekiyor. Tek başınıza bir şeyler yapabilirsiniz ama yeterli olmaz. Hep birlikte bir sinerji yakalarsak ülkemize çok değerli katkılar sağlarız. Son söz olarak Bölümün kuruluşunun üstünden 50 yıl geçmiş, bu bölüme emeği geçip Hakkın rahmetine kavuşan hocalarımızı minnetle anarken, yaşayan hocalarımıza da emekleri için teşekkür ediyorum. Bu sebeple etkinliği düzenleyen Düzenleme Komitesi Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını noktaladı.

KTUN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından Harita Mühendisliği Bölümünün kuruluşunun 50. Yılı anısına düzenlenen Çalıştay'ı destekleyen kurum olarak Genel Müdürlüğümüz de bir stant açtı.

Yoğun ilgi gören stantımızı ziyaret eden katılımcılara Kurumumuzu tanıtıcı çeşitli hediyeler verildi.

Programda Oturum Başkanı Prof. Dr. Muzaffer KAHVECİ, Genel Müdürümüze plaket verdi.

Programa; Genel Müdürümüz Mehmet Zeki ADLI, Genel Müdür Yardımcımız Adil Hakan AYBER, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri ÇELİK, Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem TUŞAT, Prof. Dr. Muzaffer KAHVECİ, KTUN Harita Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tayfun ÇAY, KTUN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kürşat ERSOY, Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Komutanı Tuğgeneral Hurşit AĞIRCAN, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali İPEK, Harita Dairesi Başkanı İbrahim CANKURT, Taşınmaz Değerleme Dairesi Başkanı Dr. Mustafa AKKUL, Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Ömer AY, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Uzmanlar ve Kurum personeli katıldı.

Program sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirildi.